2016. február 25., csütörtök

Kérdeztünk: Andy Weir interjú



(andyweirauthor.com)

2012-ben az Amazonon kezdte el publikálni ,,A marsi” c. regényét. Két évvel később a regény megnyerte a Goodreads közönségdíját ,,A legjobb science fiction regény” kategóriában. Mit jelent az Ön számára a közönség visszajelzése?
Nagyszerű érzés, hogy ez a megtiszteltetés ért 

Milyen Mark Watney? Az az ember, aki egyedül marad a Marson, de ennek ellenére nem adja fel a reményt?
Mark személyisége az enyémen alapszik. Habár ő okosabb és bátrabb, mint én, ezen kívül nincsenek olyan hibái, mint nekem. Úgy gondolom, ő olyan, amilyen én szeretnék lenni.

A ,,Mentőexpedíció” jeleneteinek egy részét Magyarországon forgatták. Látott felvételeket a forgatásról?
Nem láttam a napi anyagokat. Nem vettem részt a forgatáson.

(moly.hu)


Nem szereti a repülést. Nem ellentmondásos, hogy mégis az űrrepülés érdekli? J Ha a NASA valóban megvalósítaná az ARES-programot, jelentkezne?
Szorongásos problémáim vannak, de a terápiának és az orvosi kezeléseknek köszönhetően egyre jobban érzem magam. De soha nem mennék ki az űrbe. Bátor emberekről írok, én nem az vagyok.

2016. április 11-én adják át a Douglas S. Morrow Public Outreach Díjat.  Milyen érzés, hogy az idén Ön fogja ezt megkapni?
Fantasztikus! Nagyon izgatott vagyok!

Miről fog szólni a következő regénye?
Jelenleg a következő könyvemen dolgozom. Egy városról fog szólni, a Holdon. Ez egy újabb hard sci-fi regény, ahol minden megfelel a fizika törvényeinek. Remélem, 2017. közepére meg is fog jelenni.

Közreműködött a  ,,Warcraft II: Tides of Darkness” videojátékának elkészítésében. Mi volt az Ön szerepe? Mik a legnagyobb kihívások egy videojáték elkészítésében?
Én voltam az egyik szofterfejlesztő a projektben. A fő feladatom a telepítő megírása volt, de végül mindannyian a játék kódbázisán dolgoztunk. A legnagyobb kihívás a videojáték programozásban a cég kultúrája, ami hajlamos körbevenni. Olyan sok programozó szeretne bekerülni a játékprogramozásba, hogy ez lecsökkenti a fizetéseket. A munkaórák hosszúak, a munka pedig fárasztó.


(moly.hu)
Horváth Zoltánnal, a Mentőexpedíció c. film egyik berendezőjével készült interjúnkat itt olvashatjátok. 

2 megjegyzés:

  1. "Szorongásos problémáim vannak, de a terápiának és az orvosi kezeléseknek köszönhetően egyre jobban érzem magam. De soha nem mennék ki az űrbe. Bátor emberekről írok, én nem az vagyok."

    Ejha. Sok embernek ahhoz sincs bátorsága, hogy ezt kimondja.

    VálaszTörlés
  2. Objektív a fiókból2016. február 27. 7:28

    Ezek szerint mégis bátor. :)

    VálaszTörlés