2017. január 1., vasárnap

Kezdet


Most, hogy elkezdtük az új évet, a tegnapi könyvek végéről szóló bejegyzés után, mi más jöhetne, mint a könyvek kezdésével kapcsolatos poszt. 😊


Itt szintén az én tizenöt kedvencemet olvashatjátok, amelyek már ezzel az egyetlen mondattal megfogtak, és gyakorlatilag leírható velük az egész regény hangulata.

Most is a bejegyzés végére írtam a „megfejtéseket”, így megnézhetitek, mennyit ismertek fel belőlük. Jó szórakozást! 😊
(otletdivak.hu)


1, Ha azon a bizonyos májusi reggelen nem esett volna, Valancy Stirling élete is másként alakul.

2, – Tücsök halott.

3, Volt egyszer Vesztfáliában, Thunder-ten-Tronckh báró úr kastélyában egy fiatal legényke, akinek a természet a legszelídebb hajlamokat adományozta.

4, Buzgó kis szarházi – gondolta Jack Torrance.

5, Valamikor ember voltam.

6, Ingary földjén, ahol a hétmérföldes csizmák és a láthatatlanná tévő köpenyek valóban léteznek, igazi balszerencse három közül a legidősebbnek születni.

7, Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az apja elvitte jégnézőbe.

8, Genius Calderon meghúzta a ravaszt, de a lézerfegyver felmondta a szolgálatot.

9, Ma halt meg anyám.

10, Imogen az elmúlt tíz évben főként néhai férje emlékét ápolta, ám most a padlót.

11,Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat sem tett, egy reggel letartóztatták.

12, A Privet Drive 4. szám alatt lakó Dursley úr és neje büszkén állíthatták, hogy köszönik szépen, ők tökéletesen normálisak.

13, Korunk alapvetően tragikus, ezért aztán nem akarjuk tragikusan felfogni.

14, Mabel tudta, hogy csend lesz.

15, Március huszonötödikén rendkívül furcsa eset játszódott le Pétervárott.



1: A kék kastély (Lucy Maud Momtgomery); 2: Para körút (Felkai Ádám); 3: Candide (Voltaire); 4: A ragyogás (Stephen King); 5: Valamikor ember voltam. (Indra Sinha); 6: A vándorló palota (Diana Wynne Toner); 7: Száz év magány (Gabriel García Márquez); 8: Calderon,avagy hullajelölt kerestetik (On Sai); 9: Közöny (Albert Camus); 10: Mennyből a csontváz (Vavyen Fable); 11: A per (Franz Kafka); 12: Harry Potter és a bölcsek köve (J. K. Rowling); 13: Lady Chatterley szeretője (D. H. Lawrence); 14: A hóleány (Eowyn Ivey); 15: Az orr (Gogol)


-S.Melinda-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése